HET ONZICHTBARE ACHTER HET ZICHTBARE


Leeftijd
april 2, 2008, 5:34 pm
Filed under: invloeden op het gezicht

De gezichtskenmerken van een jong kind zijn relatief lager dan dat van een volwassen gezicht., Vergeleken met volwassenen, hebben ‘baby-faces’ een hoog voorhoofd, relatief grote ogen en een kleine kin.

kindergezicht skeletvorm

Veroudering is voor ons allemaal de vijand van uiterlijke schoonheid. Het haar verliest zijn kleur en wordt dunner, de huid gaat hangen en wordt droger. We krijgen een onderkin, gehoor en gezichtsvermogen gaan achteruit, oorlellen worden langer en de neus breder en langer. Rimpels schijnen voor veel mensen een groot probleem, want ze maken ons ouder – en onderzoek heeft aangetoond dat de indruk die mensen hebben van onze leeftijd hun oordeel over onze persoonlijke kwaliteiten en vermogens beïnvloedt.
Toch zijn rimpels niet alleen het gevolg van chronologische veroudering. De meeste huidartsen zeggen dat de meeste rimpels het gevolg zijn van zonlicht. Sommige beweren dat ‘natuurlijke’ rimpels niet hoeven op te treden voor je zestigste of zeventigste levensjaar. Veel schoonheidsbehandelingen zijn tegenwoordig bedoeld voor het behoud van de vitaliteit van de huid of voor het kleuren van grijs haar. Facelifts, oogcorrecties en haartransplantaties behoren tot de meer ambitieuze antiverouderingsingrepen.

Oude man Verandering van een vrouw verandering van een man

Rimpels ontstaan omdat de huid uit 2 lagen bestaat. De bovenste laag, de opperhuid, vernieuwt zichzelf. De onderste laag, de leerhuid, is de basis voor de opperhuid. Beide lagen zijn aan elkaar bevestigd door bindweefsel, een van nature elastisch weefsel waardoor beide huidlagen met de spieren mee kunnen bewegen om vervolgens weer terug in de oorspronkelijke vorm te springen. Als dit bindweefsel afneemt, ontstaan er rimpels.

Huid

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: